ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Lockdown : Για ποια καταστήματα δεν ισχύει ο περιορισμός των 2 ωρών

Αλλαγές στην απόφαση μετά από διαμαρτυρίες για συγκεκριμένες κατηγορίες καταστημάτων μια και οι πολίτες δεν θα προλάβουν να επωφεληθούν
Ηυποχρέωση των καταναλωτών να έχουν ολοκληρώσει τις αγορές του μέσα σε δυο ώρες από την αποστολή του sms με κωδικό «2» στο 13033, έχει προκαλέσει φόβους ότι θα υπάρξει καταστρατήγηση με τη διαγραφή των μηνυμάτων και την αποστολή νέων με άλλη ώρα.

Υπάρχουν, όμως, και ορισμένες κατηγορίες καταστημάτων που τελικά εξαιρέθηκαν με τους πολίτες να μην έχουν τον περιορισμό των δυο ωρών. Και αυτά είναι: τα κομμωτήρια, οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής, αποτρίχωσης, θεραπείας με υπεριώδεις και υπέρυθρες ακτίνες, περιποίηση νυχιών.

Ειδικοί όροι λειτουργίας

  • Απόσταση μεταξύ θέσεων εργασίας: 2 μέτρα.

-Οι πελάτες θα προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού, μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων. Απαγορεύεται η αναμονή πελατών στον χώρο.

-Οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους, να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, ο οποίος θα επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα.

-Υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας για το προσωπικό και τους πελάτες.

-Ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό) από 7:00 π.μ. έως 8:00 μ.μ.

-Προαιρετική λειτουργία την Κυριακή, 24 Ιανουαρίου.

-Για επιχειρήσεις με εμβαδόν μέχρι 100 τετραγωνικά (πλην βοηθητικών π.χ. γραφεία, αποθήκη) επιτρέπονται μέχρι 4 άτομα και για επιπλέον τετραγωνικά ένα επιπλέον άτομο ανά 25 τ.μ.

-Για τις υπηρεσίες πλην των κομμωτηρίων, κουρείων και διαιτολογίας, απαιτείται η ανάπτυξη διαχωριστικού πετάσματος τύπου plexiglass.

-Ο αριθμός των πελατών είναι ενιαίος, ανεξαρτήτως επιπέδων ορόφων και δεν συμπεριλαμβάνει τους εργαζόμενους.

avgi.gr