ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Marfin: «Κλειδώνει» η ΕΛ.ΑΣ. τέσσερις υπόπτους από δύο εμπρησμούς

Πολύ κοντά σε συλλήψεις βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση της Marfin, όπου έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι ανάμεσά τους και μία έγκυος
Νέες πληροφορίες φαίνεται πως έρχονται στο φως αναφορικά με την υπόθεση εμπρησμού της Marfin τον Μάιο του 2010. Μάλιστα, δεν αποκλείεται σύντομα να υπάρξουν και συλλήψεις υπόπτων από την αστυνομία.

Βασικός οδηγός αναφορικά με τις έρευνες για τον εντοπισμό δραστών φαίνεται πως είναι άλλες δυο εμπρηστικές επιθέσεις που έγιναν την ίδια μέρα λίγα λεπτά έπειτα από αυτή της Marfin, επίσης παραπλεύρως της απεργιακής διαδήλωσης. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», πρόκειται για μια επίθεση στη λεωφόρο Αμαλίας σε κτίρια του υπουργείου Οικονομικών και μια στη λεωφόρο Συγγρού, σε κτίρια της τότε Νομαρχίας Αθηνών.

Η αστυνομία έχει στην κατοχή της κρίσιμο βιντεοληπτικό υλικό αλλά και μαρτυρίες για τις κινήσεις τουλάχιστον τεσσάρων δραστών. Μάλιστα, όπως τονίζουν στελέχη της Κατεχάκη, οι κινήσεις των δραστών αποτέλεσαν «μια πορεία φωτιάς και θανάτου που τώρα προσδιορίζεται».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τις επόμενες μέρες η Ασφάλεια αναμένεται να ενεργοποιήσει έρευνα έπειτα από εισαγγελική παραγγελία, που μπορεί να οδηγήσει σε ποινικές διώξεις και συλλήψεις. Αστυνομικές πηγές, μάλιστα, θεωρούν πιθανό τα αποτελέσματα της έρευνας να ανακοινωθούν στις 5 Μαΐου όταν και συμπληρώνονται 11 χρόνια από την τραγωδία. Τονίζεται μάλιστα ότι η αστυνομία έχει ταυτοποιήσει 3 με 4 άτομα για την εμπρηστική επίθεση στον «Ιανό», απέναντι από τη Marfin.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», η επανεξέταση της υπόθεσης βασίστηκε σε μαρτυρίες και πληροφορίες από άτομα από τον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο που αποστασιοποιήθηκαν αλλά και από αυτόπτες μάρτυρες, που είχαν καταγράψει οπτικό υλικό. Κάποια στοιχεία αντλήθηκαν και από το ψηφιακό αρχείο που είχε παραδοθεί σε υψηλόβαθμο στέλεχος της Κατεχάκη το 2012 από υπηρεσιακούς παράγοντες και το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες περιείχε εκμεταλλεύσιμο υλικό.

ethnos.gr