ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Netflix : Σαρώνει η σειρά «Lupin»

Σαρώνει διεθνώς η σειρά του Netflix, με έναν σύγχρονο κλέφτη, εμπνευσμένο από το Arsène Lupin, που κλέβει τα ανεκτίμητα κοσμήματα της Μαρίας Αντουανέτας
Πρεμιέρα και στην χώρα μας έκανε στις 8 Ιανουαρίου μέσω της πλατφόρμας του Netflix, το πρώτο μέρος της σειρά Lupin (Λουπέν), με βασικό πρωταγωνιστή τον Assane Diop (Omar Sy), ο οποίος είναι ένας ευγενής λωποδύτης που θέλει να πάρει εκδίκηση για τον πατέρα του για μια αδικία που προκάλεσε μια πλούσια οικογένεια. Η σειρά έχει καταφέρει μέσα σε λίγες ημέρες να βρίσκεται στην πρώτη θέση των τάσεων της δημοφιλούς υπηρεσίας streaming.

Η σειρά, μπήκε από τις πρώτες ημέρες στο top ten του Netflix σε Γαλλία, ΗΠΑ και Γερμανία, και Ελλάδα. Μεταφέρει σε περιβάλλον 2021 την ιστορία του μυθοπλαστικού «κλέφτη-τζέντλεμαν» και μαιτρ των μεταμφιέσεων Αρσέν Λουπέν (Arsène Lupin), χαρακτήρα που δημιούργησε ο Γάλλος συγγραφέας Maurice Leblanc, το 1905.

Στη σειρά ο βασικός χαρακτήρας Assane Diop και τον υποδύεται ο Γάλλος ηθοποιός Omar Sy, πραγματοποιεί μια ευφυέστατη ληστεία στο Λούβρο καθώς επιζητά να εκδικηθεί τον θάνατο του πατέρα του. Ξετυλίγει την κρυφή πλευρά των προνομιούχων και πλούσιων που δρουν υπεράνω του νόμου, ενώ δείχνει και τον ρατσισμό στην Ευρώπη, έναντι μεταναστών από πρώην αποικίες.

Τα βαθύτερα θέματα της σειράς έχουν να κάνουν με την κοινωνική τάξη, τη φυλή και ένα σύστημα δικαίου που αντιμετωπίζει τους πλούσιους διαφορετικά από ό,τι τις χαμηλότερες κοινωνικές τάξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες το δεύτερο μέρος της σειράς θα είναι διαθέσιμο τον Απρίλιο.

avgi.gr