ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Wall Street: Κέρδη για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση

Με κέρδη ολοκλήρωσαν τη σημερινή συνεδρίαση οι 3 βασικοί δείκτες της Wall Street, εν μέσω μία σιγουριάς από πλευράς επενδυτών ότι θα διατηρήσει την υποστηρικτική της νομισματική πολιτική, στη διήμερη συνεδρίασή της, η οποία ολοκληρώνεται την Τετάρτη.

Ο Dow Jones έμεινε σχεδόν αμετάβλητος σημειώνοντας οριακή άνοδο 0,01%, κλείνοντας στις 27.995,60 μονάδες, ο S&P 500 κέρδισε 0,52%, στις 3.401,2 και ο Nasdaq πρόσθεσε 1,21%, στις 11.190,32.

Οι επενδυτές εμφανίζονται αισιόδοξοι αναφορικά με τις αποφάσεις της Fed κατά την πρώτη της συνεδρίαση, αφότου ο διοικητής Τζερόμ Πάουελ δήλωσε ότι θα διατηρήσει μια πιο φιλική στάση για τον πληθωρισμό.

Τα σημερινά κέρδη στο αμερικανικό χρηματιστήριο ήρθαν κι ενώ τα στοιχεία για την βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, έδειξαν ότι ανέκοψε αισθητά ταχύτητα.

Έντονη μεταβλητότητα παρουσίασε η μετοχή της Apple, καθώς τελικά παρέδωσε τα κέρδη 3% τα οποία σημείωνε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, σε μία ημέρα κατά την οποία παρουσίασε μία γκάμα νέων προϊόντων και υπηρεσιών, ωστόσο δεν αποκάλυψε το νέο iPhone 12.

Ο S&P 500 δημοσίευσε 21 νέα υψηλά 52 εβδομάδων και κανένα νέο χαμηλό, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε 63 νέα υψηλά και 19 νέα χαμηλά.

Ο όγκος συναλλαγών ανήλθε στα 8,99 δισ. μετοχές, σε σύγκριση με τον μέσο όρο των 9,33 δισ. μετοχών των τελευταίων 20 ημερών διαπραγμάτευσης.

Πηγή: www.newmoney.gr